Liczba postów: 5
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Myślę nad założeniem sklepu internetowego. Z tego co się orientowałem nie jest to aż takie trudne. Ale czy mam szansę wyróżnić się na tle konkurencji?
Czy wymaga to wiele formalności i dużych nakładów finansowych? Moglibyście podzielić się waszymi doświadczeniami?
Liczba postów: 80
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
No, jeszcze zależy jakie cele ma sklep realizować.
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Jak wyróżnić się na tle konkurencji? Odpowiedź jest bardzo prosta - odpowiedni marketing. Jeżeli chodzi o sklep internetowy to w moim odczuciu świetnym rozwiązaniem będzie marketing smsowy - wiadomości o zmianie statusu zamówienia lub podziękowanie za zakup. Z tego co się orientuje jest kilka platform, które obsługują tego typu narzędzia, jak playsms.pl, która uruchomiła ostatnio wtyczkę do wordpressa, co może być dodatkowym atutem
Liczba postów: 38
Liczba wątków: 1
Pomyśl też jak zareklamować taki biznes. Wiadomo to sklep internetowy to ważna jest reklama w internecie. Ale też warto w inne formy reklamy iść. Na przykład do większych zakupów dawać jakieś gratisy, albo gadżety. Fajnej jakości mają takie pokrowce i torby na
http://www.izisport.pl/ - mysle że klienci byliby zadowoleni z takiego rozwiązania
Liczba postów: 799
Liczba wątków: 1
Reputacja:
2
Sklepów internetowych jest tyle, że wyróżnienie się raczej do łatwych nie należy
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Jeżeli planujesz założyć sklep internetowy to zastanów się czy masz środki (i/lub własny czas) na jego promocję. Niestety bez reklamy ciężko jest cokolwiek zdziałać.