Liczba postów: 3
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Witajcie
Wiecie jak wygląda sprawa z dostawą? Ile kosztuje przeciętna paczka kurierska w sklepach internetowych?
Liczba postów: 222
Liczba wątków: 10
Reputacja:
5
Przciętnie coś koło 20zł.
Liczba postów: 105
Liczba wątków: 28
Reputacja:
2
Ja za kuriera przeważnie płacę ok. 15 zł, ale zdarzały się przesyłki droższe (max. 30 zł). Czasem trafi się super sklep z darmową dostawą (i to wcale nie po przekroczeniu wysokiej kwoty zakupów) - widocznie musi mieć dobrą umowę z firmą kurierską.
Liczba postów: 486
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Najbardziej lubię gdy sklep ma opcję wyboru paczkomatów - akurat koło mojego osiedla jest jeden, a jakby nie patrzeć koszt dostawy poprzez paczkomat jest zazwyczaj najtańszy.
Liczba postów: 105
Liczba wątków: 28
Reputacja:
2
Oj tak, paczkomaty rządzą! Niższy koszt dostawy to jedno, ale do mnie przeważnie dociera szybciej niż kurierem, co mogłoby wydawać się niemożliwe.
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
przy dużych zamówieniach często jest za darmo.
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Ja zazwyczaj za kuriera płacę około 15 zł, niezależnie od tego, ile zapłaciłam za zakupy. Zazwyczaj staram się znaleźć sprzedawcę, który oferuje bezpłatną przesyłkę. A co do wspomnianych paczkomatów - rewelacja! Odbierałam raz paczkę w środku nocy, jak wracałam z imprezy, bo miałam akurat po drodze. :-P
Liczba postów: 799
Liczba wątków: 1
Reputacja:
2
A ja czasami mam całą dostawę za darmo, ponieważ korzystam z paczkomatów lub oddziałów poczty, lecz koszty zależą oczywiście od osoby, która wystawia dany produkt.
Liczba postów: 34
Liczba wątków: 17
zależy w jakim sklepie, jak ostatnio kupowałem prezent dla siostrzenicy w
http://www.arti.pl/, to za dość dużą przesyłkę z rowerkiem płaciłem 25 złotych, jeśli ktoś kupuje kilka, drobniejszych przedmiotów, to można je spakować w jedną paczkę i też przesyłka tyle wyniesie