Takich do szybkiego przygotowywania ziemniaków. Dlaczego podaje się go w kilogramach, a nie objętościowo?
Robią tak producenci maszyn na https://restoquality.pl/obrobka-mechanic...ziemniakow - czego nie potrafię pojąć. Przecież ziemniak ziemniakowi nierówny. Czasami są one naprawdę malutkie, zdarzają się też pyry znacznie większe od dłoni. Tylko że mają też zróżnicowane kształty i upchnięcie ich obok siebie też nie zawsze byłoby łatwe.
Czy ktoś zgłębiał temat obieraczek albo pracował w gastronomii, żeby mi to wyjaśnić?
Robią tak producenci maszyn na https://restoquality.pl/obrobka-mechanic...ziemniakow - czego nie potrafię pojąć. Przecież ziemniak ziemniakowi nierówny. Czasami są one naprawdę malutkie, zdarzają się też pyry znacznie większe od dłoni. Tylko że mają też zróżnicowane kształty i upchnięcie ich obok siebie też nie zawsze byłoby łatwe.
Czy ktoś zgłębiał temat obieraczek albo pracował w gastronomii, żeby mi to wyjaśnić?