Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na czym gotujecie?
#31
Do niedawna powiedziałabym, że to absolutnie nie jest niezbędne, ale dziś już nie mogę obejść się bez robota kuchennego. I to praktycznie z jego wykorzystaniem gotuję, ostatnio głównie na parze. Sprawiłam sobie ostatnio robot Thermomaster HA800 (tu możecie zobaczyć http://thermomaster.pl/ ) i jestem w szoku jak to ułatwia codzienne gotowanie. Praktycznie wszystko można zrobić - wymieszać ciasto, kroić, szatkować, gotować na parze. No długa historia. W każdym razie robot kuchenny - rzecz konieczna.
Odpowiedz
#32
Przymierzam się do kupna płyty indukcyjnej, myślę, o Candy, ponieważ mam sprzęt tej marki i dobrze się spisuje.
Indukcja Candy ma kilka fajnych funkcji - jedna z nich to specjalne pole Adaptiva - dzięki niemu płyta grzeje w tym miejscu gdzie postawiony jest garnek.
Odpowiedz
#33
Ja tam korzystam ze zwyklej kuchenki i tyle w temacie. Nie widze sensu kupowania jakiegos drogie sprzetu poniewaz on sam w sobie nie gwarantuje sukcesu. Najwazniejsze w tym wszystkim jest dobre przygotowanie pod katem wiedzy, jak i praktyka ktora czyni mistrza. W srod moich znajomych zauwazylem tendencje wzrostowa jesli chodzi o nauke gotowania. Chyba ludzie juz maja powoli dosc podlej jakosci dan jakie mozna najczesciej otrzymac w restauracjach czy tez barach. Gotujac samemu mozna powiedziec odzyskujemy kontrole nad tym co jemy. Ja bardzo lubie przygotowywac sobie bardziej lekko strawne rzeczy jak i desery tego typu - https://uwielbiam.pl/przepis/makaron-z-s...oskwiniami Szczerze powiedziawszy to mozna sie tym niezle nasycic .. biorac pod uwage koszt przygotowania to sa jakies grosze w porownaniu do tego ile zaplacimy w lokalu. Do tego jeszcze ile mamy satysfakcji!
Odpowiedz
#34
Korzystam z płyty indukcyjnej, ale wydaje mi się, że ważniejsze jest co gotujemy, a nie na czym Smile Ja od dawna staram się korzystać z ekologicznych produktów, ale dopiero niedawno dowiedziałam się, że są ekologiczne przyprawy: https://zakreconysloik.com.pl/pl/p/Eko-p...a-90-g/409 Takie przyprawy pochodzą z upraw, gdzie nie stosuje się chemicznych nawozów albo środków ochrony roślin. Warto zadbać o swoje zdrowie już teraz, żeby cieszyć się nim jak najdłużej!
Odpowiedz
#35
Mnie ostatnio bardzo spodobał się szynkowar, który znalazłem tutaj: https://codokuchni.pl/szynkowar/. Mega ciekawe wyjście, wcześniej nie wiedziałem z czym to się wiąże. Nie jest drogie, więc zamówiłem, bo zbiera to bardzo dobre opinie, więc sam postanowiłem przetestować. Pozdro!
Odpowiedz
#36
Zgodzę się z Twoją wypowiedzią w 100%! To na czym gotujemy ma duże znaczenie. Od jakiegoś czasu zaczęłam używać kompletu garnków Tefal https://www.garneczki.pl/tagi/garnki-tefal/ i do samego smażenia nie używam już tak dużej ilości tłuszczy jak kiedyś. Jedzenie się nie przypala, a kurczak smażony na teflonie bez tłuszczu jest o wiele smaczniejszy i zdrowszy.
Odpowiedz
#37
Szukam własnie fajnego zestawu naczyń i garnków.
Odpowiedz
#38
ja osobiście korzystam z wyposażenia ze sklepu https://prestizowakuchnia.pl/japonskie-noze i jestem bardzo zadowolony. wszystko wykonane bardzo dobrze i szybka dostawa
Odpowiedz
#39
A ja dużo piekę - dlatego dla mnie podstawą są blachy aluminiowe. Można na przykład zaopatrzyć się w blachy aluminiowe profesjonalne - takie znajdziecie w sklepie online Polmarkus: https://sklep.polmarkus.com.pl/blachy-aluminiowe. Wybór jest bardzo duży więc z pewnością znajdziecie blachy odpowiednie dla siebie.
Odpowiedz
#40
A czym przykładowo czyścicie swój piekarnik? Jak dbacie o czystości w waszej kuchni? No i jak dbacie o swojej sprzęty tak całkiem wszystkie w kuchni? Ja właśnie znalazłam bardzo interesującego bloga http://www.kuchnianablysk.pl gdzie sporo piszą na temat takich wątków. Można sporo się tam dowiedzieć, także warto tam zerknąć.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości