Liczba postów: 14
Liczba wątków: 6
Witam wszystkich Chciałabym prosić was o radę w sprawie wyboru drukarki. Nie chodzi jednak o taką zwykłą drukarkę, ale tzw. drukarkę 3d, do drukowania przestrzennego zaprojektowanych przeze mnie obiektów (zajmuję się zawodowo sprzedażą designerskich artykułów domowych). Strasznie jestem zafascynowana tą technologią, długo oszczędzałam i jestem w stanie wydać do 15 tysięcy na to urządzenie (choć najchętniej wydałabym oczywiście mniej). Druk ie musi być kolorowy. Czy moglibyście mi doradzić, jaką warto wziąć, by służyła mi długo i wydajnie? Słyszałam, że amerykańskie cieszą się dobrą opinią. Z góry dziękuję!
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Moim zdaniem na początek nie warto brać czegoś wartego aż tyle pieniędzy… co jak zepsujesz przez nieumiejętne obsługiwanie? No i czy potrzebujesz aż takiej precyzji druku jaką oferują najlepsze drukarki? Z takich niskobudżetowych to widziałem np Cubesy (CubePro, Cube 3 itd). Zresztą tych firm jest tyle, że moim zdaniem powinnaś zadzwonić do jakiegoś sklepu, niech ci doradza.
Liczba postów: 288
Nie wiedziałam, że można je już kupić na własny użytek.
(01-15-2016, 13:06)madeja napisał(a): Nie wiedziałam, że można je już kupić na własny użytek.
Technologia poszła do przodu, że teraz nic nie stoi na przeszkodzie.
Ale wracając do tematu:
no ja do polskiego nic nie mam, po prostu nie wiedziałam, że są u nas jakieś takie firmy. W takim razie możesz coś polecić? Nie wiem jak to najlepiej porównywać, pod jakim kątem spojrzeć na sprzęt polski i zagraniczny? Co prawda nie jestem totalnym żółtodziobem w temacie, pracowałam już na takich urządzeniach m.in. na stażu, ale wiadomo, nie skupiałam się aż tak na tym, a jak się kupuje dla siebie, to trochę inaczej jest
Liczba postów: 34
Liczba wątków: 17
Mnie mówił brat, który projektuje różne narzędzia za pomocą tych drukarek, że jak się kupuje taki sprzet do drukowania 3d, to trzeba patrzeć, czy firma ma wrazie czego serwis (w ramach gwarancji). No i na tym sprzęcie nie wolno oszczędzać!!! dobrej drukarki za półdarmo nie znajdziesz a tylko kasę wyrzucisz w błoto….
Dziękuję wszystkim ślicznie za rady, nie pomyślałabym nawet o serwisie szczerze mówiąc… a ta drukarka, o której wspomniałeś, to dopiero wchodzi do sklepów, czy mogę już ją gdzieś kupić? Nie widziałam jej w żadnym sklepie, a przynajmniej nie pamiętam takiego faktu… a sam opis drukarki w necie jakoś nie wydaje mi się super wiarygodnym źródłem. Wolałabym porozmawiać z jakimś specem w tej dziedzinie.
Liczba postów: 1
Reputacja:
0
a gdzie można w ogóle taką kupic ja nigdy takiej w sklepach nie widziałem ...
na allegro tez nie..
[url defaultattr=]http://www.analiza-statystyczna.eu[/url]