05-06-2025, 02:32
Cześć wszystkim,
chciałem się podzielić doświadczeniem z programem, którego używam od jakiegoś czasu – Faktura VAT 2025 START od Rafsoft.
Szukając prostego i taniego rozwiązania do fakturowania (bez comiesięcznych opłat jak w wielu programach online), trafiłem właśnie na tę aplikację i bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła.
✅ Plusy, które warto wyróżnić:
Moim zdaniem to świetna opcja dla jednoosobowej działalności czy małej firmy usługowej/handlowej, która nie potrzebuje rozbudowanych systemów ERP, a po prostu chce sprawnie ogarniać faktury.
Ktoś jeszcze korzysta? Jakie macie doświadczenia?
Strona programu: rafsoft.net/program-faktura-vat-start/
chciałem się podzielić doświadczeniem z programem, którego używam od jakiegoś czasu – Faktura VAT 2025 START od Rafsoft.
Szukając prostego i taniego rozwiązania do fakturowania (bez comiesięcznych opłat jak w wielu programach online), trafiłem właśnie na tę aplikację i bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła.
✅ Plusy, które warto wyróżnić:
- szybkie wystawianie faktur VAT, bez VAT, proforma, zaliczkowych, korekt, paragonów itp.
- bardzo prosty, intuicyjny interfejs – idealny nawet dla osób bez technicznego doświadczenia
- automatyczne pobieranie danych kontrahenta z GUS po wpisaniu NIP-u
- obsługa JPK, GTU, split payment i innych nowych wymogów prawnych
- jednorazowy zakup – brak abonamentu
- działa offline, co dla mnie jest plusem
Moim zdaniem to świetna opcja dla jednoosobowej działalności czy małej firmy usługowej/handlowej, która nie potrzebuje rozbudowanych systemów ERP, a po prostu chce sprawnie ogarniać faktury.
Ktoś jeszcze korzysta? Jakie macie doświadczenia?
Strona programu: rafsoft.net/program-faktura-vat-start/